slankrecept

Italiaanse maaltijdsoep slank, snel en gemakkelijk

slechts 395Kcal per persoon

Heerlijk eten en toch ook verstandig, snel en toch gemakkelijk? Slechts 395 Kcal per persoon. Ontdek met dit recept hoe eenvoudig het kan zijn! Een volledige maaltijdsoep, snel en gemakkelijk klaar te maken en de smaak is perfect! Dit is een recept voor 4 personen, in 15 minuten te bereiden.

Benodigdheden:
250 gram rundvleesreepjes
250 gram italiaanse roerbakgroenten
100 gram pasta
1 pot witte bonen á 360 gram uitgelekt
1 pot bruine bonen á 360 gram uitgelekt
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, óf mespuntje knoflookpoeder
1 liter rundvleesbouillon eventueel van bouillontabletten,
zout en peper naar smaak
eventueel met garnering van verse grof-gesneden rucola-sla

Bereiding:
Zet water op om de pasta te koken (in ruim kokend water, volg de instructies op de verpakking). Zodra de pasta gereed is deze afgieten. Verhit de olie in de soeppan en bak hierin op hoog vuur de vleesreepjes goudbruin. Zodra de vleesreepjes goudbruin zijn moet het vuur lager gedraaid worden en moet de knoflook én de roerbakgroenten bij het vlees gevoegd worden, bak deze nog 3 á 4 minuten. Voeg de bouillon toe, vervolgens wachten tot het bijna kookt en dan de pasta toevoegen. Daarna de beide bonen soorten toevoegen, even weer laten verwarmen, maar niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper. (Tip: een extra rundvleesbouiilonblokje doet soms wonderen) Serveer de soep in diepe borden of kommen, verdeel eventueel wat gesneden rucola erover, eet smakelijk!

Variatietips:
1. In plaats van rundvleesreepjes kunt u ook blokjes van kipfilet gebruiken, varkensvlees kan ook, maar dit is minder caloriearm.
2. De roerbakgroenten kunnen vervangen worden door hollandse soepgroenten, eventueel met toevoeging van stukjes gebakken paprika, gebakken ui en champignons.
3. De pasta is er in vele soorten, kies liever niet de snelkook-varianten, dit levert vaak een slappe pasta op. Kies liever volkorenproducten, dit geeft een lekker "stevige beet" in de soep.

 

Home | Webdesign | Fotobewerking | Illustraties | Teksten | Logo's | Schilderijen | Formulieren |Contact